Go Harimau Malaya Go

Wednesday, July 27, 2011


Salam sume..kawan2 mesti ramai yg pergi tengok Malaysia vs Singapore malam ini kan? saye x dapat pergi la. sebab kerja..nnt abis keja takot x sempat nk pergi..plus my bestie pon x boleh pergi..kiterang dh dapat ticket tau actually. ade orang baik belikan..tp x jd pergi.mesti seronok sangat malam ni kan. dengar cerita habis dh 80 ribu tiket dijual.alhamdulillah sume semangat nk malaysia menang game malam ni. Ape pon keputusannye malam ini kite kene terima dengan hati yang terbuka. ape yang berlaku telah ditulis. hehe sesungguhnya yang buruk itu kan datang dari diri kita sendiri. dan yang baik itu dari Allah =))  All the bes for Malaysia!!!!

p/s: kawan2 di SBJ nnt jaga diri n jaga kelakuan ok hehe love u all!

Acik Si Kurap =))

Tuesday, July 12, 2011

Salam sume...atas ni name die acik..acik kucin kurap..ayah saye amik dari kampung sbb kesian kat die.Mase baru amik acik ni kan. die kurus sgt tau..pastu cm nk diri pon x larat..sgt kesian...x tahan kurap n kutu die byk sgt huuhu. sekarang die dh 4 bulan..tp besar mcm dua bulan..kecik...je...tu bg name acik..nnt dh bg vaksin mesti besar cm ujang kot.hehe  Acik ni kan nmpk je kecik..tp hakikat nye die lg terer dari ujang..huhu rasenye dh besar nnt die bole jage umah kot..gurau die kasar..kuku n gg die lg tajam dari ujang..die giget sakit.ujang gget x sakit pon hehe..tp bg saye acik ni cantik..ouh lupe..acik kucin jantan..dh besa nnt mesti ensem =)) sepanjang sebulan bela acik ni...4 kali dh die berak lam umah "=(((. Umi ckp bg tempoh smpi bulan 9 tok die x berak merata.kalau berak lg nnt nk buang kat pasar huhuhu sedih je. so setiap hari saye yg bwk die g jamban die tok berak...acik..jgn la berak merata lg!!

p/s:sejak ade acik ni ujang semakin manja =))

Pandu pulang =(((

Wednesday, July 6, 2011

hehehe title macam ape je..macam baru lps menang MyVi baru pulak kan.ouh ouh bukan mcm tu ceritenye...sebenarnye petang nnt ku harus drive untuk pulang ke rumah =((  antara pekara yang paling x konfiden nk buat okeh!!! ummi saye g kursus since selase sampi esok...so abah anta n amik sepanjang ummi x de nii. kete umi tgl kat opis ni. kebetulan petang ni abah x leh amik saye...jadi saye terpakse la bawak balik kete ummi tu...ye la..kepade yg biase drive tu xde hal la kan rase..mesti cakap kecoh la lu minah. bg saye yg boleh dikira berapa kali saye drive dalam setahun ni...ketakutan tu macam tsunami nk mai malaysia!!!!! takot okeh!!!!!!!!!!!!!! sangat huhuhu harap2 xde pape buruk jd petang nnt...kawan2 doakan saye pulang rumah dengan selamat ye..terima kasih!!!

p/s:nk ikot jalan mane eh x banyak kete...=(