Tuesday, July 12, 2011

Acik Si Kurap =))

Salam sume...atas ni name die acik..acik kucin kurap..ayah saye amik dari kampung sbb kesian kat die.Mase baru amik acik ni kan. die kurus sgt tau..pastu cm nk diri pon x larat..sgt kesian...x tahan kurap n kutu die byk sgt huuhu. sekarang die dh 4 bulan..tp besar mcm dua bulan..kecik...je...tu bg name acik..nnt dh bg vaksin mesti besar cm ujang kot.hehe  Acik ni kan nmpk je kecik..tp hakikat nye die lg terer dari ujang..huhu rasenye dh besar nnt die bole jage umah kot..gurau die kasar..kuku n gg die lg tajam dari ujang..die giget sakit.ujang gget x sakit pon hehe..tp bg saye acik ni cantik..ouh lupe..acik kucin jantan..dh besa nnt mesti ensem =)) sepanjang sebulan bela acik ni...4 kali dh die berak lam umah "=(((. Umi ckp bg tempoh smpi bulan 9 tok die x berak merata.kalau berak lg nnt nk buang kat pasar huhuhu sedih je. so setiap hari saye yg bwk die g jamban die tok berak...acik..jgn la berak merata lg!!

p/s:sejak ade acik ni ujang semakin manja =))

10 comments:

waalllaa! said...

sya, pakcik saya kata..kalau kucing yang baru ambik di bela ni..kena kurung lam jamban 3hari berturut2...supaya nnt dia berak lam jamban.. kucing pakcik ari tu pun cam tu gak..ambik dari kampung, pastu pakcik kurung dia lam jamban 3hari berturut2..makan ke..berak ke sume lam jamban..bila dah lepas 3hari..baru leh kuar dari jamban.. lepas tu kan..kalau dia rasa nak berak..memang dia akan cari jamban..hehehe

syasya said...

hehe ye ke akak.tp sya x nk die berak lam jamban. nk die berak kat pasir die..cm kalau die terkurung lam umah. lupe nk masukkan lam sangkar mesti ade dh berak die hehe

bella said...

baby i dlu xyah ajar pun die berak,i letak pasir je trus die g tmpt tu bile nk kencing n berak.naseb la baby cmtu kalo tak i pun xreti jugak nk train.1st time having a pet.wahh lg byk la kucing kt umh u.tggu baby ade baby nnt i bg u seko eh.hihhi

syasya said...

hehe yeay! dgr cte baby dh x virgin tol ke yang??mayb b4 u amik baby.tuan die dh ajar die berak kat pasir.tu die tau dh. hahha bele acik ni sbb kesian die kat kampung xde org nk bg makan huhu ujang jeles ngan acik ni. sian die.

saiazuan said...

huhu acik ek nama dia.. meaw~

syasya said...

hehe acik la..yg kat fb tu =))

ielasweetberry.blogspot.com said...

eee...sebab 2 ila x ske bela kucing,selepas kejadian kucing kacukan siam ila tuh berak merata dalam umah,mak ila buang kucing kesayangan ila tuh..smpai sekarang ila x ske pegang kucing..ouufff...ouufff...bg acik takut berak dlm umah ag..haha...

syasya said...

hehe ye ke..sian ila! x nk la buang..sayang la..pastu nnt sian die kan x tau nk cari makan.acik ni bayk dok lam sangkar je.skang dh x bg die kuar sgt huhuhu..die dh pandai mcm ujang baru lpas kan..huhu

pandangkedepan said...

lama2 ok la tu...acik budak baru blajar...kalau salah jgn di buangkan...:P

syasya said...

hehe yup2..tenQ lan??